ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
Cosmopolis

Onze film van de avond is David Cronenbergs verfilming van een van Don DeLillo’s interessantste romans Cosmopolis uit 2012. Gawie Keyser ontvangt Xandra Schutte, literair criticus en hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Ze vertelt onder andere over het werk van de Amerikaanse schrijver Don DeLillo. De uitzending is vanaf 11 augustus om 19.30 uur te zien via OBA Studio op het YouTube kanaal van de OBA.

Don Delillo

Don DeLillo’s roman Cosmopolis uit 2012 is een vernietigende satire over de excessen van de superrijken en het failliet van het kapitalisme. David Cronenberg kopieerde de dialogen uit het boek, waardoor zijn film literair en essayistisch aandoet.

‘Feit is dat Cronenberg speciaal een film heeft gemaakt voor u, de 99 procent. Het is een film die onze tijd reflecteert, becommentarieert en parodieert', aldus een recensent van The London Film Review.

De uitzending is vanaf 11 augustus om 19.30 uur online te bekijken via OBA Studio. Wil je na de uitzending graag de volledige film bekijken? Maak dan een gratis proefabonnement aan op CineMember en tik bij de zoekbalk de door jou gekozen film in. Je kunt ook kijken via iTunes of Google Play (eenmalig €2,99 per film). Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met Gawie Keyser over boek en film na te praten op de Facebookpagina van Cinema Literair.

Uitzendingen terugkijken? Ga naar OBA Studio op het YouTube kanaal van de OBA.

Wil je meer lezen van Cinema Literair

Boek en film in de spotlight.

Volg ons op