ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200513 drive

In deze aflevering staat de verfilming van Drive (2011) van Nicolas Winding Refn met Ryan Gosling in de hoofdrol, centraal. De film is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman uit 2005 van James Sallis. Gawie Keyser ontvangt filmmaker en kenner Martin Koolhoven en praat met Martin over boek en film. De uitzending is te zien via OBA Studio op het YouTube kanaal van de OBA.

De eigenzinnige Refn - bekend van de keiharde Pusher-trilogie, het buitensporige gevangenisdrama Bronson en het epische Valhalla Rising - kreeg in Cannes de prijs voor beste regie voor de existentiële actiefilm Drive. De film gaat over een naamloze stuntrijder die 's nachts bijverdient als chauffeur bij roofovervallen.

De film wordt gekenmerkt door een strakke regie en fraai camerawerk. Een sexy jaren-tachtigtechnoscore zorgen voor een herkenbare stijl. Hoofdrolspelers Gosling en Mulligan hebben duidelijk chemie, in combinatie met een uitstekende bijrol van komiek Albert Brooks, die 'against type' is gecast als meedogenloze maffioso.

De uitzending is online te bekijken via OBA Studio. Wil je na de uitzending graag de volledige film bekijken? Maak dan een gratis proefabonnement aan op Cinemember en tik bij de zoekbalk de door jou gekozen film in. Je kunt ook kijken via iTunes of Google Play (eenmalig €2,99 per film). Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met Gawie Keyser over boek en film na te praten op de Facebookpagina van Cinema Literair.

Uitzendingen terugkijken? Ga naar OBA Studio op het YouTube kanaal van de OBA.

Wil je meer lezen van Cinema Literair

Boek en film in de spotlight.

Volg ons op