ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200625 Cinema Literair Babe 003

OBA’s film- en boekenprogramma Cinema Literair Junior komt met een speciale aflevering voor het hele gezin rond Babe: Pig in the City (1998) van George Miller, gebaseerd op het bekroonde werk van de Britse kinderboekenschrijver Dick King-Smith.

Regisseur Martin Koolhoven en presentator Gawie Keyser leggen je uit waarom deze film een van de ‘tien meest perfecte films aller tijden’ is.

In de film volgen we de avonturen van Babe, een varkentje met een buitengewone gaven voor het hoeden van schapen. Na zijn overwinning in een schapenhoedenwedstrijd in de eerste film, Babe (1995), trekt onze held in Pig in the City met zijn bazin naar de grote stad waar hij katten, honden en een apenfamilie ontmoet. Dan raakt Babe zijn bazin kwijt en moet hij met zijn nieuwe dierenvrienden vluchten voor de politie. Vele doldwaze en razend spannende avonturen volgen.

Wil je na de uitzending graag de film bekijken? Maak een gratis proefabonnement aan op CineMember en tik bij de zoekbalk de door jou gekozen film in. Je kunt ook kijken via iTunes of Google Play (eenmalig €2,99 per film).

Napraten kan op 25 augustus na deze uitzending en het bekijken van de film op de Facebookpagina van Cinema Literair.

Wil je meer lezen van Cinema Literair

Boek en film in de spotlight.

Volg ons op