00 JAI LOGO Flush

Het John Adams Institute

Volg ons op

Het John Adams Institute biedt een onafhankelijk podium voor de Amerikaanse cultuur in Nederland. Al drie decennia lang geven we een goed en helder beeld van het Amerikaanse denken uit de literatuur, politiek, geschiedenis, technologie en kunst. Of je het nu leuk vindt of niet, de Verenigde Staten spelen een belangrijke rol in de wereld: wat er in de VS gebeurt, is van blijvende relevantie voor de rest van de wereld, en daar bieden wij een venster op.

Collectie

De collectie van het John Adams Institute richt zich op de rijkdom van de Amerikaanse literatuur - fictie, non-fictie, poëzie, oud en nieuw. Het doel is om de Amerikaanse cultuur in zijn talloze aspecten te onderzoeken - literatuur, kunst, politiek, geschiedenis, rassenverhoudingen, landschap, economie, onderwijs, wetenschap, technologie, samenleving. De collectie bevat een lijst met boeken van de John Adams Institute Book Club. Glen Kendall, een Amerikaan die in Amsterdam woont, coördineert de selectie van boeken en de discussies op basis van aanbevelingen van de leden. Bovendien bevat de collectie auteurs die zijn uitgenodigd om te spreken in The John Adams Institute.

Podcast

Bij het John Adams Institute, dat al ruim dertig jaar ‘the best and the brightest of American thinking’ naar Amsterdam brengt, hebben we een nieuwe manier gevonden om je te laten delen in de schatkamer van ons archief. Naast onze live en online events – onder andere in samenwerking met OBA – onze blogs en ons Youtube-kanaal hebben we nu ook…  een podcast: Bright Minds. Gratis en voor niks kun je je laven aan verkorte weergaven van lezingen en interviews met grote namen als oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright, romanschrijver Jonathan Frantzen, Supreme Court-rechter Ruth Bader Ginsburg en tv-presentator Christiane Amanpour. Kijk en luister op www.john-adams.podcast !