ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands

Tekenconcert met striptekenaar Vidu en fluitiste Sarah Ouakrat

Het Institut Français presenteert een ‘concert dessiné’ met de Franse fluitiste Sarah Ouakrat en striptekenaar Vidu.


Fluit

Wat is een tekenconcert?

Een tekenconcert is een optreden waarbij een tekenaar een live illustratie of stripverhaal maakt op het ritme van een concert: een unieke manier om bruggen te slaan tussen deze twee kunstvormen. Een unieke kans een originele en geïmproviseerde live-creatie bij te wonen!

Vidu

Vidu (Victor Dulon) is een specialist in digitale strips. In 2017 won Vidu de 1e prijs op het Festival van Angoulême voor het beste digitale stripboek dankzij zijn werk 'L'Immeuble’ waarin de lezer van kamer naar kamer kan navigeren, van minuut tot minuut, om de mysteries te ontrafelen van een surrealistische nacht. Tegelijkertijd werkte Vidu ook aan animatiefilms (de volgende speelfilm van Michel Ocelot) en een interactieve en sociale webtoon (online strip) reeks (Elya Police Investigation).

Sarah Ouakrat

Sarah Ouakrat, oorspronkelijk afkomstig uit Parijs, is eerste fluitiste van het Nederlands balletorkest van de Opera van Amsterdam en lid van het hedendaagse muziekensemble ‘Collegium Novum Zürich’ in Zwitserland. Ze is ook lid van het nieuwe ‘rebellen’ collectief, ‘Pynarello’, gevestigd in Nederland. Sarah verdeelt haar tijd tussen haar carrière als soliste (recitals en kamermuziekconcerten) en als orkestmusicus, terwijl ze andere professionele musici begeleidt bij de realisatie van hun projecten.

Bestel hier je kaarten

Wil je meer lezen van Institut Français des Pays-Bas

Institut Français is een cultureel centrum dat al meer dan zeventig jaar de Franse aanwezigheid in Nederland vertegenwoordigt. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op