ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
Myrto Semmoh 3

SOORTKILL, de schrijver van het Smibanese Woordenboek en oprichter van de Smibanese University, geeft iedere maand hoorcolleges in het Huis van alle Talen van de OBA. Tijdens deze hoorcolleges staat telkens een nieuw onderwerp centraal dat verbonden is met de SMIB cultuur en hun collectie.

Wat is SMIB?

SMIB is een hiphopcollectief uit Zuidoost dat onder meer muziek, kleding en tijdschriften maakt. Smibanese is de media divisie van SMIB WORLDWIDE.

Wat kun je tijdens de hoorcolleges verwachten?

Vanuit de Smibliotheek in het Huis van alle Talen gaat Soortkill minimaal een uur in gesprek met diverse gasten over de onderliggende principes waar zij hun leven op bouwen. Deze interactieve hoorcolleges worden ondersteund met de podcast Leev takken.

Wat betekent Leev takken?

“Leev takken” betekent veel praten, maar je kunt het tegelijkertijd ook interpreteren als veel takken, dat verwijst naar de filantropische/humanistische lading die deze podcast bevat. De lading van ieder gesprek heeft als onderliggende drijfveer “zelfmanagement”. Het managen van jezelf is een mentaal/spiritueel proces dat eenieder anders aanpakt. In gesprek met de gast zullen we tasten naar de angel van hun functioneren zodat menig luisteraar indirect advies krijgt van een aantal inspirerende figuren van het moment.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Welke vorm er ook gekozen wordt, inhoudelijk is de stof altijd gekoppeld aan het gedachtengoed van SMIB, oftewel een Hiphop mindstate. Dit komt er op neer dat hiphop eigenlijk alles omvat wat vrij is, alles wat emancipeert, alle underdogs, alternatievelingen, non-mainstream, vooruitstrevende invloeden binnen ons bestaan. Het is een ontastbaar goed wat zich via gedachtes uit.

Waarom Smibanese lectures bij de OBA?

Eigenlijk is het heel logisch. In de levens van de SMIB-leden zijn boeken vaak zeer inspirerende factoren gebleken bij het vormen van hun kijk op de wereld. Lezen ontwikkelt de geest en de mind, twee dingen waar je op jonge leeftijd zelden zo bewust mee bezig bent als bij het lezen van een boek. SMIB wil met dit concept, geleid door hun digitale invloed/bereik, mensen leiden naar de analoge wereld.

De podcasts Leev Takken zijn te beluisteren via Soundcloud.

Wil je meer lezen van SMIB

SMIB WORLDWIDE (het omgekeerde van Bims, de Bijlmer) is een Amsterdams platform, opgericht door een multidisciplinair hiphop-collectief uit de Bijlmer. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op