ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
Gershwin Bonevacia foto 2 m

Over kunst gesproken is een online programma van de Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia. Iedere aflevering gaat hij in gesprek met een Amsterdamse kunstenaar. Het vertrekpunt van het interview is steeds kunstvormen in relatie tot de stad.

200528 Johan Fretz fotograaf Sanja Marusic

Johan Fretz (1985) is een toriman. In 2012 debuteerde hij met de roman Fretz 2025, die werd genomineerd voor De Bronzen Uil, voor beste Nederlandstalige debuut.

Zijn tweede roman, Onder de Paramariboom, verscheen begin 2018 bij Lebowski. Hierin vertelt hij het verhaal van een hilarische en ontwapenende roadtrip door Suriname. Over een zoektocht naar roots en identiteit, wanneer je een dubbelbloed bent, maar bovenal over de verzoening tussen een moeder en een zoon. Met de roman won hij onlangs de Boekhandelsprijs 2019.

Johan maakte ook een solovoorstelling van het boek, waarmee hij door Nederland toerde en die genomineerd werd voor de Neerlands Hoop, een belangrijke cabaretprijs. Daarnaast is hij zaterdagcolumnist voor Het Parool en was hij regelmatig te zien met optredens in DWDD, Pauw & Jinek.