ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands

Stichting Aimiro Mediahuis en de openbare bibliotheek Amsterdam zijn in het kader van een nieuw initiatief op zoek naar Afrikaanse boeken. Met de Afro-Bieb, een initiatief van Aimiro Media, ontwikkelen wij een collectie die een nieuwe canon van boeken uit het Afrikaanse continent vormen. Donaties van Amsterdammers kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dus ken jij of ben jij iemand die een boek heeft dat in deze collectie niet mag ontbreken en ben je bereid deze te doneren voor de collectie? Dan zoeken we jou!

De Afro-Bieb

De nieuwe Afro-Bieb collectie zal onderdeel vormen van het ‘Huis van Alle Talen’, een initiatief van de OBA om via nieuwe collecties en activiteiten de culturele diversiteit van Amsterdam te vieren. Deze collecties worden samen met partnerorganisaties uit de stad en individuele Amsterdammers vormgegeven. De Afro-Bieb collectie zal een combinatie worden van gecureerde titels en donaties van Amsterdammers.

Richtlijnen donaties

Om er voor te zorgen dat de Afro-Bieb een kwalitatief hoogstaande collectie wordt moet een donatie voldoen aan een aantal inhoudelijke en fysieke richtlijnen. Voldoet jouw boek aan deze criteria? Dan nemen we het boek graag in de collectie op!

  • Titels: bij voorkeur uit Oost, Zuid, West en Centraal Afrikaanse landen (deze zijn momenteel nog ondervertegenwoordigd). Uiteraard zijn titels uit alle landen van het Afrikaanse continent zeer welkom;
  • Talen: diverse talen van het Afrikaans continent, Nederlands, Engels;
  • Inhoud: over een cultuur, land of regio op het Afrikaans continent, titels van Afrikaanse auteurs;
  • Type boek: geschiedenis, romans / literatuur & poëzie, kinderboeken, prentenboeken, stripboeken en cartoons;
  • (Professionele) Fotoboeken: geschiedenis, cultuur, mens & natuur;
  • Kwalitatieve/fysieke kaders: In goede staat, nieuw of zo goed als nieuw, schoon en bij voorkeur hardcover (geen must).

Hoe kan ik doneren?

Je kunt met ons contact opnemen door een mailtje te sturen naar huisvanalletalen@oba.nl. Geef hierbij aan welke Afrikaanse boeken je graag wilt doneren. Vervolgens maken wij een afspraak met je om de boeken af te geven.

Wat gebeurt er na de donatie?

De Afro-bieb zal in het tweede deel van 2020 feestelijk geopend worden. Als donateur krijg je uiteraard een uitnodiging voor deze opening! Naast de collectie zullen er in 2020 verschillende activiteiten en publieksprogramma’s worden georganiseerd die zich specifiek richten op thema’s over en rondom het Afrikaanse continent.

Vragen?

Heb je vragen of wil je contact opnemen met de Afro-bieb organisatie? Mail dan naar Kibret Mekonnen via aimiromedia@gmail.com of bel naar 06-41221184.

We kijken er naar uit de Afro-bieb collectie samen met jullie vorm te geven!

Wil je meer lezen van Afro-Bieb

De Afro-Bieb heeft als doel een Afrikaans kunst- en literatuurcentrum te vestigen in Amsterdam. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op