ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
210211 happy chinese new year

Laat je inspireren door Miki Dai van Floating Feather en bekijk haar tips met betrekking tot de viering van het Chinees Nieuwjaar. Ze bevordert de afgelopen jaren kunst- en culturele dialogen en projecten om China en Nederland (Europa) dichterbij elkaar te brengen.

In 2021 valt het Chinese Nieuwjaar op vrijdag 12 februari. Het nieuwjaarsfestival zelf duurt in 2021 van 12 februari tot 26 februari. Een mooie aanleiding om je de komende twee weken alvast te verdiepen in de toekomstige OBA China Collectie.

Een kijkje nemen in de toekomst met Liu Cixin

  • The Three-body Problem 三体 is de beste roman van Hugo Award en geschreven door Liu Cixin.

Een nostalgische boek van de jaar 30 van de vorige eeuw in Sjanghai

  • De liefde van een half leven半生缘, een roman van Eileen Chang en vertaald door Silvia Marijnissen.

Liever ouderwets een DVD pakken?

  • The Grandmaster is een film uit 2013, geregisseerd door Wong Kar-wai, featuring Tony Leung en Zhang Ziyi. De film is "een populaire en arthouse-traditie, met vorm, beelden en thema's die consistent zijn met Wong's eerdere werk" (Bettinson, Gary, 2014).

Voor een avontuurlijke reis van de kinderen

  • De avonturen van Marco Polo geschreven door Geronimo Stilton. Geronimo Stilton vertelt het verhaal van Marco Polo, hoe hij als jongemuis aan het eind van de 13e eeuw met zijn vader en oom een wereldreis maakte naar China. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Binnenkort in het Huis van alle Talen: de OBA China Collectie, met werken van bekende schrijvers als Lu Xun, Cao Wenxuan en veel meer!

OBA x Floating Feather wensen iedereen een gezonde nieuwe lunar nieuwjaar!

Wil je meer lezen van Floating Feather

CN & NL Lab is een onderzoekend cultureel samenwerkingsplatform voor opkomende kunstenaars en professionals

Volg ons op