ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200617 rompro 1

Fascinația Meșteșugului is een serie documentaire verhalen geproduceerd door Matei Pleşa. Het is een project voor jonge creatievelingen met een voorliefde voor traditionele ambachten die deze erfenis willen doorgeven. De serie toont de mysteries en verhalen van ambacht en zorgt voor de continuïteit van Roemeens en buitenlands vakmanschap. En biedt wijze woorden vanuit de Roemeense gemeenschap in deze roerende tijden.

Fascinația Meșteșugului is geboren uit een oneindige genegenheid voor het oude Roemeense vakmanschap. Het groeide uit tot een verhaal over traditioneel vakmanschap en lokale ambachtslieden die trots hun nalatenschap doorgeven. Geboren uit toewijding en hard werken, zorgeloos en volhardend, worden de oude ambachten vertaald in indrukwekkende levensverhalen en bezielende objecten met wijze lessen voor nu en de toekomst.

200617 rompro 3

Onze Roemeense partner stichting ROMPRO laat ons kennismaken met Fascinația Meșteșugului aan de hand van de twee documentaires: Emanuel Bezeriță - Fierarul en Ceramistul - Andrei Garba.

Wil je meer lezen van ROMPRO

ROMPRO staat voor het behoud en de bemoediging van Roemeens talent, ten behoeve van het bewaren en bevorderen van de Roemeense identiteit. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op