ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands

"Stories gather people around them"

201210 hear me

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin.

In deze reizende expositie staan 12 krachtige vrouwen centraal. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken.

De vrouwen in deze expositie zijn door de fotografen Hüsne Afsar en Sara Donkers in beeld gebracht. De interviews werden afgenomen door Evita Lagerwaard, Rosa Koenen en Marjolein Pieks.

Data en locaties expositie:

  • 2 t/m 27 juni, OBA Slotermeer

  • juli, OBA Mercatorplein

  • augustus, OBA Javaplein

Workshops en trainingen

De expositie wordt ondersteund met workshops en trainingen waarin we dieper ingaan op het onderwerp, onderzoeken wat consent is en hoe betere afstemming in seksueel contact mogelijk kan worden gemaakt.

HEAR ME NOW

HEAR ME NOW gaat uit van een gendertransformatieve benadering waarbij ook aandacht is voor de positieve rol die jongens en mannen kunnen vervullen. In de expositie is een paneel opgenomen met verschillende mannen die zich verbinden aan de missie om het taboe te doorbreken en hieraan hun bijdrage willen leveren. Om het Mannenpaneel te bekijken en te beluisteren, klik hier.

De Luistersessies

In de luistersessies brengen we de dynamiek tussen luisteraar en verteller in beeld en onderzoeken hoe te reageren als iemand ervaring heeft met seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Met als luisteraars Sinan Can, documentairemaker en journalist. Wanda de Kanter, longarts en activist tegen de tabaksindustrie en Casper van Well, digital marketeer voor de mode-industrie Modellen vanuit HEAR ME: Lucinda Douglas, auteur, ondernemer en coach Veerle Klok, danseres, student, peer-educator bij Sex atters. En Chantal Heutink, auteur, spreker en coach."

HEAR ME NOW

In gesprek over gendergerelateerd geweld.

210303 hear me footer