Los oceanos 500 años después FB 940x788 LR

De oceanen 500 jaar later - 3 juni, 17.00 uur

In dit gesprek willen we nadenken over de evolutie van onze oceanen, waarbij de ontdekking van de zeeën het uitgangspunt vormt, om zo een vergelijking te maken tussen de actuele situatie en de verwoesting die heeft plaatsgevonden, en het werk dat verricht wordt vanuit de wetenschap en de waarde van kennis van de geschiedenis als wapen in de strijd voor het behoud van onze planeet.

Deelnemers:

  • Iris Hendriks, bióloga

  • Jack Middelburg, geólogo

  • Laura Villanueva, bióloga

Centenario berlanga instituto cervantes 2021 1920x1080

De honderste verjaardag van Berlanga, van 04 juni tot en met 27 juni

Luis Gracía Berlanga is een van de belangrijkste regisseurs van de Spaanse cinema. Gezien zijn lange en succesvolle cinematografische carrière, zijn unieke en kenmerkende stijl als filmmaker, zijn bijtende humor en zijn werk als regisseur van enkele van de grote klassiekers van onze twintigste-eeuwse filmindustrie, is een eerbetoon in de vorm van een korte online filmcyclus zeker op zijn plaats. In deze cyclus tonen we vier films die gezamenlijk een relevant overzicht geven van zijn carrière en zijn ontwikkeling als filmmaker.

Wil je meer lezen van Instituto Cervantes

Instituto Cervantes promoot de Spaanse taal en culturen van Spaanstalige landen. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op