IC

Naast een digitaal aanbod van onder andere cursussen Spaans, organiseert Instituto Cervantes ook de volgende culturele activiteiten online.

200520 Andrés Pascual

Een cultuur om op te toasten

In Spanje wordt wijn niet alleen gedronken, maar ook geleefd. Het maakt deel uit van grote festiviteiten en kleine dagelijkse vieringen. De auteur Andrés Pascual neemt ons mee op reis door de eeuwen heen om te ontdekken hoe de wijn is doorgedrongen in de werken van de Spaanse literatuur- en kunstmeesters.

Filmcyclus Clásicos contigo

In de gratis filmserie Clásicos contigo worden klassiekers uit de Spaanse cinema vertoond via het kanaal in Vimeo. Leden van de Spaanse Filmacademie maakten per film een korte introductie.

Elke vrijdag komt er een nieuwe film online.

200706 classico cervantes
Miguel Delibes 1998 1 tif

Honderd jaar Miguel Delibes

Miguel Delibes (1920-2019) is een van de belangrijkste Spaanse schrijvers van de 20e eeuw. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat hij geboren werd. Dit willen we graag vieren met een miniserie over hem, zijn werk en leven, bestaande uit twee video's die te zien zijn via ons YouTube kanaal.

Perfiles de escritoras

Het Instituto Cervantes van Utrecht presenteert, samen met Leonor Ruiz Martínez, de serie Perfiles de escritoras, waarmee we het publiek kennis willen laten maken met het werk van vier schrijfsters uit verschillende Spaanstalige landen. In het programma komen verschillende generaties en genres samen.

De volgende vrouwen zullen deelnemen aan deze serie: Cristina Peri Rossi (Montevideo, Uruguay, 1941), Carmen Camacho (Alcaudete, Spanje, 1976), Andrea Jeftanovic (Santiago, Chili, 1970), en Marina Perezagua (Sevilla, Spanje, 1978).

200603 afbeelding cervantes

Documentaire Over leven in het Prado

Het Instituto Cervantes Utrecht zal gedurende drie weken online de film Over leven in het Prado vertonen die gebaseerd is op het artistieke project in het Pradomuseum, georganiseerd door de culturele stichting "El Instante".

200624 Tan sabiacomo valerosa

Tan sabia como valerosa

De 16e en 17e eeuw zijn in de Spaanstalige literaire en culturele geschiedenis beter bekend als de "Gouden Eeuwen". Deze videoconferentie van Ana M. Rodríguez, curator van de tentoonstelling "Tan sabia como valerosa", toont het verhaal van een aantal schrijfsters uit deze periode.

Biblioteca electronica instituto cervantes 450 nl

Online bibliotheek van het Instituto Cervantes

Neem ook een kijkje in de online bibliotheek van het Instituto Cervantes en krijg toegang tot duizenden digitale bronnen in het Spaans: 14.000 e-books, 400 luisterboeken, 40 online bronnen (databases, woordenboeken, encyclopedieën) en een virtuele leesclub.

  • Top-10 van boeken binnen de online bibliotheek

    Downloaden

Wil je meer lezen van Instituto Cervantes

Instituto Cervantes promoot de Spaanse taal en culturen van Spaanstalige landen. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op