ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200518 logo CL21 940x356

De Werkgroep Caraibische Letteren organiseert ieder jaar de Cola Debrot lezing om aandacht te vragen voor de Caraibische literatuur. Dit jaar geeft de Surinaamse schrijfster Tessa Leuwsha de lezing met als titel 'Wij hebben helden, wij bestaan!'.

200518 tessa

Mensen in alle culturen hebben behoefte aan rolmodellen. Tessa Leuwsha vertelt hoe zij in Nederland en in Suriname haar eigen helden ontdekte. Ze beschrijft ook wat er op het spel staat als er niemand is om naar op te kijken. Op zoek naar Surinaamse helden!

Aansluitend op de Cola Debrot lezing presenteert Tessa Leuwsha haar nieuwe roman 'Plantage Wildlust' (AtlasContact, 2020).

De lezing werd op locatie - in Suriname - opgenomen. Aansluitend interviewen Michiel van Kempen (Werkgroep Caraibische Letteren) en Tanja Jadnanansing (Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Zuidoost) Tessa over haar lezing en over haar net verschenen boek 'Plantage Wildlust' waarvoor zij (eveneens op locatie) een unieke boektrailer maakte die tijdens dit programma in premiere gaat.