Mayak LR

Mayak Amsterdam

Volg ons op

Mayak Amsterdam is een onafhankelijke boekhandel in Amsterdam met een selectie boeken in Russische, Oekraïense en Belarussisch talen. Mayak betekent "vuurtoren" in het Russisch.

Missie

De missie van Mayak is:

  • Taal: Geef gezinnen kwaliteitsboeken om te lezen, hun kinderen te onderwijzen en actief te blijven gebruik de taal.
  • Onderwijs: Laat Russen in het buitenland openstaan voor andere culturen, de wereld accepteren en vieren diversiteit.
  • Identiteit: Geef mensen de kracht om ook zichzelf te accepteren en te vieren. Wie zijn zij? Rusland is meer dan het Kremlin. Het is een land met zoveel verschillende culturen en verhalen om te delen. Dus het mooie Oekraïne en moedig Belarus. Ze hebben getalenteerde auteurs en artiesten om te presenteren en te delen met de wereld.

Collectie

Mayak Amsterdam beheert de collectie boeken in het Russische, Oekraïense en Belarussische talen gepresenteerd in OBA "Huis van Alle Talen" De collectie omvat een selectie van diverse en inclusief vertaalde kinderboeken en boeken die zijn geschreven of geïllustreerd door Russische, Oekraïense en Belarussische auteurs.

Activiteiten

Mayak Amsterdam wil een community creëren van mensen die groeien en zich ontwikkelen, en die dat ook zijn moedig genoeg om zichzelf te zijn. Activiteiten zoals voorlezingen voor kinderen worden zo snel mogelijk gepland mogelijk wordt.

Doneren boeken

Denk je dat je een boek hebt dat bij deze collectie past en wil je dit doneren? Om er zeker van te zijn dat wij het beste in onze collectie hebben, hanteren we een aantal inhoudelijke voldoen en fysieke richtlijnen:

  • Talen: verschillende talen van Rusland, Oekraïens en Belarus.
  • Inhoud: kinderboeken, prentenboeken, boeken over cultuur, fotoboeken, Russische boeken auteurs en kunstenaars.
  • Kwalitatieve / fysieke kozijnen: in goede staat, nieuw of zo goed als nieuw, schoon en bij voorkeur hardcover.

Voldoet je boek aan deze criteria? Dan nemen we graag het boek in de collectie! Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen met een lijst van boeken die je wilt doneren.