IC

Instituto Cervantes

Volg ons op

Het Instituto Cervantes werd in 1991 in Spanje opgericht om de Spaanse taal en culturen van Spaanstalige landen te promoten. Het aanbod bestaat uit onder andere uit Spaanse taalcursussen voor alle niveaus, gericht op het ontwikkelen van het vermogen van de studenten om Spaans te verstaan, spreken, lezen en schrijven. Daarnaast is er een volledig programma van culturele evenementen, waaronder literatuur, muziek, bioscoop, theater en tentoonstellingen in samenwerking met de meest opmerkelijke kunstenaars uit de Spaanstalige wereld.

Collectie

De Cervantes collectie is een uitbreiding van de bibliotheek van het Instituto Cervantes van Utrecht, die uit meer dan 22.000 titels bestaat. De permanente collectie in het Huis van alle Talen bestaat uit meer dan 600 boeken in de Spaanse taal van zowel Spaanse als Latijns-Amerikaanse auteurs, voornamelijk literatuur, poëzie en verhalen. De tijdelijke collectie is steeds gekoppeld aan een thema.

Online bibliotheek

De online bibliotheek van het Instituto Cervantes is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar toegankelijk. De collectie omvat duizenden digitale bronnen in het Spaans: 14.000 e-books, 400 luisterboeken, 40 online bronnen (databases, woordenboeken, encyclopedieën) en een virtuele leesclub. Voor slechts 12 euro per jaar, een hele nieuwe wereld in het Spaans.

  • Top-10 van boeken binnen de online bibliotheek

    Downloaden