Europese dag van de talen2

EUNIC Netherlands viert in samenwerking met de OBA de jaarlijkse Europese Dag van de Talen. Deze dag vindt elk jaar op 26 september plaats en is inmiddels een traditie geworden. In het kader van deze viering is er op 24 september een programma in OBA Oosterdok.

De Europese Dag van de Talen staat in het teken van de enorme taaldiversiteit binnen Europa. Op deze dag is er aandacht voor alle verschillende en ‘vreemde’ Europese talen, en de waarde van het leren van een nieuwe taal. Op 24 september is er een lezing van Sharon Unsworth over meertaligheid en is er een serie ‘speak-dating’ sessies. Tijdens de ‘speak-dating’ sessies krijg je korte één-op-één taallesjes met een native speaker, waarbij je kennis maakt met een vreemde taal. Van Spaans tot Maltees, ervaar je zo de rijkdom aan Europese talen!

Sharon Unsworth

Sharon Unsworth is taalkundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en gespecialiseerd in meertalig onderwijs.

Unsworth sharon

In haar onderzoek bekijkt zij welke factoren bijdragen aan het succes van een meertalige opvoeding. Zij geeft deze kennis met passie door aan ouders, docenten en beleidsmakers.

EUNIC Netherlands

EUNIC Netherlands web

Bij EUNIC Netherlands komen de verschillende nationale culturele instellingen en andere culturele vertegenwoordigers van Europese landen in Nederland samen. EUNIC heeft tot doel de Europese culturele diversiteit en uitwisseling aan te tonen en te bevorderen door projecten, evenementen en samenwerkingen te organiseren.

De samenwerking met de OBA in het kader van de Europese Dag van de Talen sluit mooi aan bij het Huis van alle Talen van de OBA. In het Huis van alle Talen komen door samen te werken met diverse partners, alle talen en culturen die Amsterdam rijk is samen in verschillende collecties en een diversiteit aan activiteiten.

Programma Europese Dag van de Talen, 24 september 2020.