ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200703 amsterdam pride 2020 3

Pride Amsterdam komt dit jaar met een alternatief programma om in ‘corona-tijd’ alsnog zichtbaar te zijn. Halverwege april maakte het bestuur van de organisatie bekend dat Pride Amsterdam dit jaar niet door kon gaan vanwege COVID-19. Een Pride organiseren in een 1,5 meter maatschappij is simpelweg niet haalbaar. Daarom is een alternatief programma bedacht voor 25 juli tot 2 augustus.

“Zichtbaarheid van de seksuele- en genderdiversiteit is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community”, zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. “We kunnen het ons daarom niet veroorloven om een jaar over te slaan. Aandacht blijven vragen voor onze boodschap is essentieel en constant werken aan de acceptatie van de LHBT+gemeenschap. Tegelijkertijd willen we onze community ook iets bieden tijdens de Pride-periode. Zowel online als offline zijn we één en ander aan het organiseren.”

Online activiteiten

Samen met de Amsterdamse omroep SALTO, gaat Pride Amsterdam negen dagen lang Pride TV maken. Vanuit het OBA theater in OBA Oosterdok, wordt dagelijks tussen 12:00 en 19:00 uur een live-programma verzorgd. Elke dag volop aandacht voor alle aspecten van de Pride. In de OBA-zaal is ook een x-aantal gasten welkom.

Spee: “Daarnaast gaan we schakelen met kijkers en gasten thuis en worden er allerlei optredens verzorgd. De uitzendingen worden online via Pride TV en via de kabel op SALTO uitgezonden. Maar ook OUTtv, KPN en Ziggo hebben aangegeven interesse te hebben om het signaal aan te bieden aan hun kijkers. Heel Nederland kan dus uiteindelijk zien wat Pride Amsterdam te bieden heeft.”

Proud Faces of Pride

Naast de online programmering is Pride Amsterdam ook zichtbaar in het straatbeeld van Amsterdam om de boodschap van Pride bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Onder het motto ‘Proud Faces of Pride’ komen op de digitale abri’s in de binnenstad, portretten van trotse personen, die ieder op eigen wijze een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming van onze Pride.

Alternatieve Pride Walk

Van zaterdag 25 juli t/m zondag 2 augustus kan de ‘FIND ALL FLAGS TOUR’ worden gelopen als alternatief voor de Pride Walk. De route, inclusief plattegrond en speciaal speldje, is voor € 5,- te koop bij Pinkpoint op de Westermarkt.

Alle activiteiten en Pride TV programmering terug te vinden op Pride Amsterdam 2020. Kijk ook op Pride Amsterdam 2020 online in de OBA.

Wil je meer lezen van IHLIA

IHLIA LGBT Heritage is de erfgoedinstelling op het gebied van lhbti in Nederland. Kom meer te weten over LGBTQIAP. Ontdek de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op