201218 cursusjaar Instituto Cervantes

Het Instituto Cervantes Nederland, onderdeel van het netwerk van meer dan 80 officiële instituten die zich toeleggen op het onderwijzen van de Spaanse taal en het promoten van de Spaanstalige cultuur over de hele wereld, heeft een nieuw cursusaanbod voor deze winter, altijd aangespast aan de gezondheidsaanbevelingen tegen COVID-19 zoals uitgegeven door de regeringen van Nederland en Spanje.

Het nieuwe cursusaanbod, dat begint in januari, bestaat uit twee soorten groepscursussen. De eerste soort, die 100% online wordt onderwezen, is uitermate aantrekkelijk omdat het niet uitmaakt waar de cursist zich bevindt: zelfs als je geen klaslokaal in de buurt hebt, kun je de taal leren bij het officiële instituut van de Spaanse overheid, met behulp van kwalitatief goed lesmateriaal en native-speaker docenten met ervaring.

Ook bieden we de traditionele face-to-face cursussen aan, gegeven in Amsterdam (OBA) en natuurlijk in Utrecht, het officiële hoofdkantoor van het instituut. Bovendien organiseert het Cervantes privélessen die overal in het land kunnen worden gegeven. Ook organiseert het op verzoek van bedrijven en instellingen cursussen Spaans voor groepen, bedrijven enzovoorts.

Alle cursisten krijgen gratis toegang tot de bijzondere bibliotheek van het Instituto Cervantes (Utrecht en Amsterdam) die met 22.000 werken een brede collectie biedt aan Spaanstalige literatuur, films, muziek, tijdschriften en kranten, en Nederlandse vertalingen van de belangrijkste boeken die oorspronkelijk in het Spaans zijn uitgegeven.

Pilar Tena, directeur van het Instituto Cervantes in Nederland, moedigt de Nederlanders aan om van deze uitzonderlijke gelegenheid gebruik te maken: “Het programma van dit kwartaal biedt ongekende kansen voor onze Nederlandse cursisten. Spaans is een taal van de toekomst, en overal ter wereld leren steeds meer mensen Spaans. Het is een mooie toevoeging aan je CV."

200908 ic 1

Het Instituto Cervantes organiseert over de hele wereld de officiële certificering voor het kennisniveau van de Spaanse taal, het DELE examen. Het is het meest prestigieuze diploma Spaans dat er bestaat en het draagt de stempel van de Spaanse overheid. Het hele jaar kun je examen doen: de inschrijving voor de DELE examens van 2021 (april, mei, juli, oktober en november) staat inmiddels open. Een goed alternatief is het SIELE examen, dat iets flexibeler is en volledig online wordt geregeld.

Alle informatie is beschikbaar op onze website: www.cervantes.nl

Wil je meer lezen van Instituto Cervantes

Instituto Cervantes promoot de Spaanse taal en culturen van Spaanstalige landen. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op