ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands
200501 Campagnebeeld Corona in de Stad

Medio mei opent een digitale tentoonstelling over de impact van het coronavirus in het Amsterdam Museum. Alle Amsterdammers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan Corona in de stad. De OBA is één van de samenwerkingspartners.

Vanaf 30 april kunnen persoonlijke ervaringen en verhalen rond de Coronacrisis worden ingestuurd. Dit mag van alles zijn: een geschreven verhaal, tweet, foto, GIF-je, video, audiofragment of een tekening. Anekdotes, herinneringen, dromen, alles is welkom. Dat hoeft niet iets buitengewoons te zijn, juist de alledaagse verhalen en ervaringen staan centraal. Het Amsterdam Museum verzamelt alle inzendingen, waarna een team van kunstenaars, makers en conservatoren een selectie maakt en deze in een bredere context plaatst.

De expositie wil bewoners in isolatie met elkaar verbinden, deze crisisperiode historisch duiden en vastleggen voor de toekomst. Corona in de stad is onderdeel van het project Collecting the City, waarin het Amsterdam Museum samen met de OBA, UvA, Stadsarchief, Storytellingcentre, Tropenmuseum en Gemeente Amsterdam bij bewoners van de stad verhalen verzamelt als cadeau voor het 750-jarige bestaan van Amsterdam. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Amsterdam City Circle en de Gemeente Amsterdam.

Bekijk de online tentoonstelling Corona in de stad (vanaf medio mei beschikbaar).

Inleveren Inzendingen.

Wil je meer lezen van Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad: over toen, nu en straks.

Volg ons op