ga terug
Alleen beschikbaar in Nederlands

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is dè literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen.

Deze wedstrijd, uniek in Europa, heeft tot doel iedereen van (deels) Arabische afkomst, jong en oud, ervaren en onervaren, aan te moedigen gedichten en korte verhalen te schrijven. Ook schrijvers met een andere achtergrond zijn welkom deel te nemen. Hun werk wordt eveneens, zonder onderscheid door de jury beoordeeld en als daar reden voor is, bekroond.

Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt het werk op artistieke kwaliteit en let daarbij op originaliteit, zeggingskracht en taalgebruik. De deelnemers zijn ondergebracht in leeftijdsklassen. Jaarlijks worden gemiddeld tien auteurs bekroond. De wedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking, waarbij de winnaars hun werk voordragen.

Bekijk hier de bekendmaking van de longlist van de El Hizjra Literatuurprijs 2020, met muziek en voordrachten van de debutanten:

Wil je meer lezen van El Hizjra

El Hizjra zet zich al meer dan een kwart eeuw in voor het culturele erfgoed van met name (de (klein-)kinderen van) Arabisch sprekende migranten. Lees meer over de collectie, verhalen en activiteiten.

Volg ons op